יהורם גאון הינו חתן פרס ישראל לזמר עברי לשנת 2004, והוא נחשב לאחד הזמרים הגדולים שצמחו בישראל לאורך שנותיה. יהורם גאון הצליח ללכוד באישיות המיוחדת שלו את תמצית הישראליות המזוככת ולהעביר אותה לקהל בצורה ייחודית ומלאת רגש וקסם אישי. ניתן להקביל את פועלו של יהורם גאון לשנות לפועלה של מדינת ישראל המשתקפת דרך השירים הרבים שהוא שר והסרטים והמחזות בהם השתתף. שירים רבים של גאון נכנסו כבר לפני שנים רבות להיכל התהילה של הזמר העברי.
יהורם גאון נולד בשכונת בית הכרם בירושלים, בן זקונים במשפחה בת 6 נפשות, אח ליגאל, כלילה ובני. בצבא שירת בלהקת הנח"ל תחת פיקודו של אורי זוהר. לאחר שהשתחרר הצטרף ללהקת התרנגולים ובמקביל החל להופיע בתיאטרון הקאמרי. רצונו של גאון להפוך לזמר בער בו ולכן החליט להקים את "שלישיית גשר הירקון" יחד עם חבריו ללהקת הנח"ל, אריק איינשטיין ובני אמדורסקי וביחד הקליטו את האלבום "אהבה ראשונה" שכלל להיטים רבים. ב-1966 לאחר שחזר מלימודי משחק בלונדון קיבל יהורם גאון את התפקיד הראשי במחזמר "קזבלן" והפופולאריות האדירה שלו הפכה אותו לאחד הזמרים המובילים בישראל.
מאז אותן שנים הפך יהורם גאון לכוכב ענק בשמי הבידור הישראלי, זכה בפסטיבלי זמר, הוציא אלבומים רבים והפך ליקירם של כותבים ומלחינים רבים וכמובן של קהל המעריצים העצום שליווה אותו. יותר מכל נחשב גאון כמי שהצליח לשלב בהצלחה בשיריו השפעות מהמזרח והמערב ("עוד לא אהבתי די") מוזיקה פופ עם מוזיקה מזרחית ("רוזה") ואהבה אינסופית לארץ ישראל ולירושלים ("מעל פסגת הר הצופים"). בתחילת שנות ה-70 השתתף יהורם גאון בסרטים רבים ובהם "מבצע יונתן", "אני ירושלמי", קזבלן", "כל ממזר מלך" ועוד. בתחילת שנות ה-80 עבר גאון למסך הקטן והצטרף לצוות הסדרה הנצפית ביותר באותם ימים "קרובים קרובים", שם שיחק לצד תיקי דיין, חנה מרון, אילן דר ועוד.
הקריירה הטלוויזיונית של יהורם גאון נמשכה אל תוך המילניום הנוכחי לאחר שנבחר להגיש את תוכנית הבידור המרכזית של הערוץ הראשון "שישי בגאון" (2003). בהמשך עבר לערוצים המתחרים והשתתף גם ב"ערב טוב ישראל" (2005), "הדבר הגדול הבא" (2007) ותוכנית הסאטירה "גם להם מגיע" (2008). כמו כן, מגיש יהורם גאון תוכנית רדיו שבועית בימי שישי.
(צילום: עמוס בן גרשום, מתוך ארכיון אוסף הצילומים הלאומי) |